Selamat Datang ke Blog Puteri Alya


Q RAZ Herbal Marketing ditubuhkan pada November 2008 dan merupakan sebuah syarikat 100% milik bumiputera. Objektif utama penubuhan syarikat ini adalah untuk membantu golongan wanita agar sentiasa mengamalkan gaya hidup sihat & kelihatan kekal cantik dengan menggunakan produk-produk yang berasaskan herba tradisional.Untuk itu, Q Raz Herbal Marketing telah mengorak langkah dengan mengeluarkan produk-produknya sendiri, yang berkualiti khusus untuk golongan wanita yang berjenama Puteri Alya.


Sunday, May 16, 2010

Testimoni


Roslina Bt Arifin (42 tahun) 012-601 1440

Testimoni dari pengasas Puteri Alya sendiri, Pn Roslina Bt Arifin. Berusia 42 tahun dan mempunyai 6 orang cahaya mata. Mempunyai berat badan 68kg sebelum menggunakan produk Puteri Alya. Selepas menggunakan Ultra Slimming Lingerie dan Aroma Cellulite Cream berat badan beliau turun sehingga 59kg dalam tempoh masa sebulan.

13 Okt 2009.

Dalam usia sebegini saya dapati bukanlah satu tugas yang mudah untuk mengekalkan kecantikan dan kesihatan bagi seseorang samada lelaki mahupun wanita.Saya seorang pengamal produk-produk yang berasaskan jamu atau herba sejak dari usia 15 tahun lagi kerana saya bukan dilahirkan sebagai seorang yang mempunyai rupa paras yang menawan dan kulit yang cantik. Semasa remaja kulit muka saya berjerawat dan kulit tangan dan kaki saya agak kering iaitu mudah kata bersisik. Sebelum saya perkenalkan Awet Muda saya terlebih dahulu sebagai testimoninya kerana bagi saya sekiranya ada kekurangannya boleh diatasi sebelum dipasarkan. Alhamdulillah berkat mengamalkannya secara konsisten dan disiplin bukan sahaja masalah kulit saya dapat diatasi malah lebih dari itu.Saya ingin sekali berkongsi rahsia ini bersama dengan kaum wanita di luar sana. Awet Muda bukan sahaja untuk kita malah untuk orang yang tersayang yang sentiasa menemani kita. Dan... kongsilah rahsia ini dengan rakan-rakan anda di sana dengan satu niat yang murni. InsyaAllah dengan satu perkataan ini dapat membantu kaum wanita di luar sana. Amin


Rahah 013-328 1976

Saya Rahah. Saya merupakan seorang pensyarah di Institusi Pengajian Tinggi di Melaka. Sebelum ini saya mempunyai masalah berat badan. Tubuh saya kelihatan kurang menarik terutama ketika memakai baju kebaya. Bermacam-macam jenis produk telah saya gunakan untuk mendapatkan bentuk badan yang yang saya idamkan tetapi masih tidak berjaya. Sehinggalah saya diperkenalkan kepada produk pelansingan dari Puteri Alya, saya telah memiliki bentuk badan yang diimpikan termasuk penurunan berat badan serta tahap kesihatan yang memuaskan.

Pn. Norasifah bte Mohmud (32 tahun) 013-649 8197

Saya seorang staff nurse di bahagian wad bersalin dan dikurniakan 3 orang cahayamata. Kesibukan saya adakalanya membuatkan saya cepat berasa letih.Sejak saya mengamalkan Awet Muda saya rasa bertenaga sepanjang hari. Masalah sembelit pun dapat diatasi. Paling saya seronok saya cepat merasa kenyang jadi saya hanya mengambil makanan dengan kuantiti yang sedikit. Apatah lagi masalah jerawat pun beransur pulih dengan pengambilan makanan dalaman dari Awet Muda.Sebelum ini saya juga mengalami masalah keputihan dan haid yang tidak lancar. Alhamdulillah masalah tersebut tiada lagi malah saya akan terus mengamalkan makanan Awet Muda sebagai makanan tambahan saya.

Pn. Halimah bte Abu Bakar (41 tahun) 019-2089935

Saya merupakan seorang pengusaha restoran dan mempunyai 5 orang anak. Setiap hari saya bangun sebelum jam 5 pagi untuk menguruskan restoran dan anak-anak. memang saya cepat berasa letih dengan tugas yang banyak setiap hari.Saya telah diperkenalkan dengan produk Awet Muda oleh Pn.Lyna. Syukur, setelah saya menggunakan kotak yang kedua bukan sahaja masalah keletihan saya dapat diatasi malah yang paling best suami saya pun "memuji" produk Awet Muda ni. Terus terang saya katakan Awet Muda membantu saya dalam hubungan keintiman suami isteri. Sehingga sekarang saya telah mengamalkan 5 kotak Awet Muda dan akan terus menggunakannya.


Pn. Norizah (33 tahun) 012-343 6459


Saya merupakan ibu kepada 3 orang cahaya mata. Sebelum ini saya mengalami masalah berat badan. Berat badan saya sebelum ini 78kg. Setelah mengambil produk Awet Muda berat badan saya turun sehingga 13kg. Malah lemak di tepi peha saya juga hilang. Masalah sengugut dan sendi yang saya alami juga sudah tiada lagi. Malah saya lebih ceria dan bertenaga dalam melakukan tugas-tugas harian. Suami juga memuji penampilan saya. Inilah produk yang saya cari selama ini. bukan sahaja murah malah ianya berkesan dan ekonomi.Pn.Safiah (43 tahun) 019-682 7353

Semenjak saya mengambil Awet Muda banyak masalah saya dapat diatasi. Syukur alhamdullillah badan saya berasa lebih"ringan" malah sakit badan dan pinggang saya semakin kurang. Setiap pagi bangun tidur saya merasa lebih cergas kerana malamnya tidur saya lena. Saya ingin berkongsi pengalaman ini bersama dengan semua wanita kerana sebelum ini saya mengalami masalah haid yang tidak teratur, keputihan dan bau yang tidak menyenangkan tetapi sekarang masalah ini tiada lagi malah suami saya semakin tersenyum. Syukurlah, kulit saya semakin lembab, halus dan tegang dan kuku saya kelihatan bersinar dan tidak mudah patah. Terima kasih kepada AWET MUDA.

Friday, May 14, 2010

AWET MUDA

WM RM30 EM RM35

PERTAMA DI MALAYSIA DIPERKAYAKAN DENGAN SAFFRON, LOBATA, KOLAGEN DAN UBI BIT MERAH.

Awet Muda merupakan produk terbaru keluaran Puteri Alya yang kaya dari alam semulajadi seperti madu, kolagen, sireh, pueraria lobata, saffron, pegaga, kacip fatimah, manjakani, halia dan ubi bit merah. awet Muda telah diformulakan sesuai untuk membina kesihatan tubuh dan mencantikkan kulit, membina rahim dan membantu dalam hubungan keintiman suami isteri.

Dikilangkan di kilang yang bertaraf IMP(Amalan Pengilangan Islam) di mana bukan sahaja mementingkan kualiti malah dapat membina spiritual pengguna.

Adakah anda mengalami masalah kulit kasar dan berkedut, wajah yang kusam dan mula dibayangi jeragat, kulit dan payudara yang telah melendut, masalah senggugut, cepat berasa letih malah ada yang suami sudah mulai complain kerana tidak sehebat dan serapat dulu lagi atau mengalami masalah kentut vagina atau masalah bau serta macam-macam masalah lain. Cuba atasinya dengan AWET MUDA. Insyaallah berkat disiplin anda mengambilnya masalah tadi dapat diatasi.


Awet Muda merupakan produk yang digelar ALL IN ONE atau ONE PACKAGE. Diformulasikan di dalam bentuk cecair dan rasanya seperti madu. Dengan memilih AWET MUDA pengguna tidak perlu mengeluarkan bajet yang tinggi kerana bahan-bahan yang terdapat dalam AWET MUDA merupakan bahan yang diperlukan oleh tubuh badan seorang wanita.

Pengguna disarankan mengambilnya secara konsisten bagi mendapat hasil yang memberangsangkan. AWET MUDA sangat mudah untuk mengambilnya dan di bungkus dalam bentuk sachet agar mudah untuk dibawa ke mana-mana malah boleh diletakkan di dalam beg tangan anda sekiranya anda tidak sempat untuk mengambilnya di rumah. Yang terbaru, AWET MUDA telah dibungkus didalam bentuk botol.


Cara Pengambilan: Awet Muda(Sachet)

1 hari 1 sachet diambil semasa perut kosong sebelum sarapan. Terus dituang ke dalam mulut tanpa perlu dibancuh. Disarankan mengambilnya 2 kotak untuk 1 bulan dan boleh berhenti ketika period.

Cara Pengambilan: Awet Muda(Botol)

1 hari 20ml diminum ketika perut kosong

Isi kandungan (sachet):

-1 kotak mengandungi 12 sachet. 1 sachet 20 ml. 1 kotak bersamaan 240 ml.

Isi kandungan (botol):

-1 botol mengandungi 240ml.


KELEBIHAN AWET MUDA

Membantu menganjal, menegang, menghalus dan mencerahkan kulit.

Kuku akan kelihatan lebih bersinar dan sihat

Menganjalkan kembali payudara dan punggung.

Membantu keintiman hubungan suami isteri.

Kaya dengan vitamin dan galian.

Membantu memulih tenaga batin wanita.

Memberi tenaga dan kesihatan pada badan.

Mengatasi masalah dalaman wanita seperti sengugut dan lain-lain.

Membuang angin dalam badan.

Membantu mendapatkan bentuk badan yang ideal.

Meningkatkan keindahan wajah.

Sesuai untuk semua golongan wanita.10 JENIS BAHAN SEMULAJADI TERDAPAT DI DALAM 1 PRODUK

UBI BIT MERAH

Akar ubi bit merah sering digunakan oleh orang-orang China dan Eropah zaman dahulu kerana mereka percaya mengamalkan dalam pemakanan setiap hari akan memberi tenaga badan dan penjagaan kesihatan yang maksimum.

Beet Merah (red Beet) sebagaimana ia dikenali di Amerika Syarikat atau akar beet (Beetroot) di kepulauan British dan Eropah merupakan sejenis Ubi yang banyak ditanam orang sejak berkurun-kurun yang lalu.

Ia bukan sahaja dijadikan makanan bagi manusia dan haiwan disana, malah pada waktu-waktu tertentu ia digunakan sebagai ubat untuk penyakit-penyakit tertentu.

Red Beet atau Ubi Bit Merah mempunyai nilai perubatan yang tinggi. Sejak beberapa kurun yang lalu ia cukup terkenal sebagai ubat bagi penyakit demam kuning serta beberapa penyakit lain.

Beet Merah tumbuh liar secara meluas disepanjang persisiran pantai barat eropah dan Afrika Utara. Ia mula ditanam secara terancang di Jerman dan diperkenalkan ke Itali pada kurun ke lima belas.

Beet Merah yang tumbuh secara semulajadi mempunyai khasiat yang amat bernilai tinggi dari segi kesihatan. Manisnya yang semulajadi dan kandungan galian yang terdapat dalam beet Merah dapat dijadikan penawar kesihatan yang berkesan kepada manusia.


Hasil kajian beberapa orang saintis, beet Merah amat sesuai dijadikan makanan tambahan bagi orang yang perihatin terhadap dan berhasrat menjaga kesihatan diri.


Dalam "Encyclopedia of Healting Juice", Dr John Heinerman menyebut, Beet Merah boleh membantu menambahkan darah dan membersihkannya secara semulajadi melalui kandungan galian dan gula natural yang terdapat didalam ubi beet tersebut.


Sebuah artikel bertarikh 27hb. Februari 1996 bertajuk "Issue of cancer" mengatakan Beet Merah baik untuk mencegah berlakunya Kanser (Barah). Pendapat dan pandangan yang sama turut dikemukakan ole Hugo Schulz, seorang ahli Farmasi dari Jerman, melalui hasil kajian akademiknya pada tahun 1964 dan H O Kleine, pakar Kanser dari Jerman, yang membuat kajian pada tahun 1983.


- Mengandungi karbohidrat, protein dan lemak untuk tenaga

- Mengandungi vitamin seperti: A, B1, B2, B6, B12 dan C untuk membina

kesihatan tubuh dan kecantikan kulit

- Mengandungi Beta-Carotena dan Karotenoid yang merupakan anti-oksida

- Kaya dengan Kalium, Niasin, Asid Folik, Zink, Magnesium, Fosforus, Kalsium,

Sulfur, Fodine, Ferum, Kuprum dan termasuk juga galian yang sukar didapati

seperti Rabidum dan Cesium

- Membantu menyerap nutrien-nutrien yang diperlukan

- Membantu buang toksik dalam badan


MADU

- Memulih, menyegar dan menambah tenaga tubuh badan.

- Menjaga dan mengimbangi kekuatan badan.

- Menambah tenaga batin.


SAFFRON

Saffron adalah sejenis pokok herba dari Loridacces dengan ketinggian 10 hingga 30 cm. Bunga Saffron mempunyai 3 kelopak bunga dan kelopak daun yang berwarna unggu.


Adalah sangat menarik diketahui , hanya lima hingga tujuh kilogram Saffron kering yang dapat diperolehi dari satu hektar tanah.


Saffron tergolong antara khazanah alam yang termahal didunia. Saffron mengandungi khasiat dan nilai komersial yang tinggi. Kajian sains membuktikan bahawa saffron berpotensi digunakan sebagai salah satu elemen penting dalam penghasilan produk kecantikan kulit. Penggunaan Saffron bukan sahaja dapat mencerahkan kulit sekaligus dapat melembutkan kulit. Bagi anda yang mengidamkan kulit yang cerah dan sihat, Saffron adalah jawapannya.


Bagi ibu-ibu mengandung , Saffron dapat mempengaruhi kecantikan kulit bayi dalam kandungan. Ujian klinikal mengesahkan bahawa ekstrak Saffron mempunyai nilai perubatan. Saffron berpotensi untuk menurunkan tekanan darah dan kadar denyutan jantung serta melancarkan sistem respirasi.


- Mencerdaskan minda

- Membantu membuang angin yang berkumpul dalam perut

- Menguatkan ingatan dan menghilangkan keletihan

- Awet Muda dengan kulit cerah dan bersih

- Mengurangkan keletihan.

- Membantu dalam membina antibodi

- Membantu memulih tenaga batin wanita.


SIREH

- membantu menegangkan otot-otot pada bahagian sulit wanita

- membersihkan bahagian sulit wanita daripada bakteria dan kuman


KACIP FATIMAH

- Mengatasi masalah senggugut

- Meningkatkan keindahan wajah

- Elok untuk wanita selepas bersalin


MANJAKANI

- Elok untuk wanita selepas bersalin

- Membantu menyembuhkan luka-luka dalaman selepas bersalin

- Melicinkan dan memelihara kulit


PEGAGA

-menyegarkan badan

- mengurangkan berat badan

- awet muda

- rawatan lepas bersalin


PUERARIA LOBATA

- membantu menganjalkan kulit yang telah melendut

- menegangkan dan menghaluskan struktur kulit

- mengurangkan garis-garis halus

- mencerahkan kulit dari dalam dan meratakan warna kulit

- menyihatkan kulit yang tidak bermaya agar kembali berseri

- menguatkan kuku agar tidak mudah merekah dan menyerpih

- kuku akan kelihatan lebih bersinar dan tidak pucat

- membentuk dan merampingkan badan tanpa bonjolan lemak yang

hodoh

- membantu menganjalkan kembali payudara dan punggung

yang mengendur

- menegangkan dan menstabilkan kedudukan payudara

- mencerahkan puting dan menghilangkan kedutan di sekitar

payudara

- elok untuk wanita selepas bersalin


HALIA

- Membantu menghadamkan makanan.

- Membantu membuang angin dalam badan

- Menghilang bau busuk mulut. - Menghilangkan kadar kesejukan yang terdapat pada makanan & buah-buahan atau sayur-sayuran apabila telah dimakan atau diminum.


KOLAGEN

- Memelihara kecantikan kulit

- Membantu mempercepatkan penyembuhan luka

- Membantu memulihkan kekenyalan otot.PERKASA

Perkasa merupakan produk terbaru keluaran Puteri Alya yang dirumus khas untuk lelaki dari 13 jenis bahan semulajadi seperti madu, kolagen, sireh, guarana, ubi bit merah, ubi jaga, pegaga, ginkgo, tribulus, maca, habbatus sauda, kurma dan garam bukit.

WM RM35 EM RM40

AL-QURRA

AL-QURRA

WM RM35 EM RM40

Al Qurra yang mengandungi 14 jenis makanan sunnah dan herba terpilih sesuai untuk semua peringkat umur dari kanak-kanak yang berusia 1 tahun hinggalah warga emas. Al Qurra merupakan produk halalan toyibba dan dikilangkan di kilang yang bertaraf IMP. Ada adab dan doa semasa proses pengilangan ini berlaku.


Al Qurra sangat membantu dari segi :

1. mencerdaskan dan menguatkan serta menajamkan minda terutama kanak-kanak. Ada 5 gabungan herba yang bertindak mencerdaskan otak dan membantu pengaliran darah ke otak iaitu kurma, kismis, roselle, saffron dan gingko biloba.

2. Al Qurra yang kaya dengan khasiat dan vitamin seperti VC, B1, B2, B6, VE, VA, dan sangat kaya dengan zat besi, magnesium, sodium, potassium, karbohidrat, beta karoten, kaya dengan mineral dan garam galian dapat membantu menggantikan zat-zat yang tidak diambil oleh kanak-kanak yang tidak menggemari sayur atau buahan. Jadi ibu-ibu boleh menggantikannya dengan pengambilan Al qurra.

3. Al Qurra dapat membantu meningkatkan imunisasi dan antibodi badan bagi mengelakkkan kanak-kanak dari mudah dijangkiti demam dsbnya.

4. Al Qurra dapat membantu sebagai detok iaitu membuang toksid dan racun di mana apabila toksid dan racun berlebihan dalam badan boleh mengakibatkan ghout.

5. Al Qurra dapat membantu meningkatkan dan mengekalkan kesihatan tubuh badan.

6. Al Qurra juga membantu meningkatkan keanjalan dan kelembaban kulit serta menghilangkan bau badan.

7. Al qurra dapat membantu melancarkan sistem pencernaan dan penghadaman atau bagi mereka yang mengalami masalah sembelit.

8. Al Qurra dapat membantu menyuhatkan mata dan mengurangi risiko osteoporosis serta sakit-sakit badan.


Isi kandungan:

285 ml

Cara Pengambilan:

1 sudu besar minum pada waktu pagi dan malam utk org dewasa

1 sudu teh diminum pada waktu pagi dan malam utk kanak-kanak.


KHASIAT BAHAN-BAHAN YANG TERDAPAT DI DALAM AL-QURRA


MADU

- Memulih, menyegar dan menambah tenaga tubuh badan.

- Menjaga dan mengimbangi kekuatan badan.

- Menambah tenaga batin.


KURMA

-Kurma juga merupakan penawar dalam perubatan traditional untuk mengatasi masalah insomnia

-Bagi mereka yang mengalami masalah batuk, kurma sesuai untuk diamalkan kerana kandungan gula dalam buah kurma bertindak menghilangkan gatal-gatal dalam kerongkong sekaligus menghentikan batuk.

-buah kurma kaya dengan unsur zat besi dan kalsium sesuai untuk wanita sama ada semasa hamil atau selepas bersalin.

-Kurma membantu mencegah daripada sembelit, lemah otot, sengal-sengal badan, lesu dan barah usus besar, merangsangkan selera makan, menguatkan ingatan dan melawaskan

-Khasiat kurma telah terbukti dalam membantu memanaskan badan, mencergaskanotak dan tubuh serta mencergaskan minda dan membantu tumbesaran kanak-kanak


ROSELLE

- Membantu proses pencernaan, meningkatkan kelenjar usus dan berfungsi sbg tonik.

- Memperlancar peredaran darah.

- Mengubati luka luar dan dalam.

- Mengubati penyakit kulit, menghaluskan kulit dan memperlambat penuaan, menyebabkan wajah nampak muda dan berseri.

- Sbg diuretic, penurun suhu dan pereda rasa nyeri (penenang alami.)

- Bersifat detoksifikasi, membuang racun.

- Mempunyai efek anti kejang otot.

- Memiliki zat anti bakteria dan anti virus.

- Membunuh bakteria penyebab TBC.

- Memiliki zat anti kejang saluran pernafasan

- Mencegah peradangan pada saluran kencing dan pembentukan batu karang.

- Mencegah penyakit jantung.

- Mengatasi masalah selsema, batuk, dan demam.

- Mengubati asma dan alergi.

- Mengubati insomnia.

- Menormalkan kadar gula darah, tekanan darah, kolestrol, dan asam urat.

- Mengatasi penyakit kardiovaskular/darah tinggi.

- Vitamin C dan serat yang tinggi yang terdapat dalam rozel mampu bertindak sebagai anti oksidan dan sebagai anti kanser.

- Meningkatkan stamina dan daya tahan tubuh

- Menyihatkan mata

- Menyeimbangkan berat badan.

- Mengurangi panas dalam .

- Mengubati pening kepala/migraine.

- Menghilangkan sakit sakit di badan.

- Membantu mencerdaskan otak pada anak-anak kerana mengandungi Omega 3 dan DHA

- Dapat mengurangi risiko osteoporosis.

- Mengobati sakit tenggorokan dan sawan.

- Mengatasi masalah stress/tekanan.


HABBATUS SAUDA

-Habbatus sauda(black seed) yang tumbuh di Mesir, India dan Negara-negara timur tengah, kaya dengan vitamin, mineral dan serat pemakanan untuk meningkatkan sistem immunisasi dan sebagai penawar segala jenis penyakit.

-Ia juga meningkatkan sistem penghadaman dan melancarkan sistem pernafasan.

-Habbatus sauda amat baik bagi mereka yang mengalami masalah lelah, mengandungi kandungan vitamin dan mineral yang penting bagi membantu mengekalkan kesihatan tubuh badan

- Ia juga dapat meningkatkan pengeluaran susu ibu yang menyusukan bayi, membantu menambahkan ransangan seksual

- baik bagi penyakit ghout dan amat digalakkan dimakan secara pengambilan makanan tambahan


KISMIS

-dapat menajamkan minda

-merupakan antioksida

-kismis mengandungi asid oleanolik yang sangat efektif membunuh bakteria pada gigi untuk mendapatkan gigi yang sihat


UBI BIT MERAH

- Mengandungi karbohidrat, protein dan lemak untuk tenaga

- Mengandungi vitamin seperti: A, B1, B2, B6, B12 dan C untuk membina

kesihatan tubuh dan kecantikan kulit

- Mengandungi Beta-Carotena dan Karotenoid yang merupakan anti-oksida

-Kaya dengan Kalium, Niasin, Asid Folik, Zink, Magnesium, Fosforus, Kalsium,

Sulfur, Fodine, Ferum, Kuprum dan termasuk juga galian yang sukar didapati

seperti Rabidum dan Cesium

- Membantu menyerap nutrien-nutrien yang diperlukan

- Membantu buang toksik dalam badan


GOJI

-500 kali ganda lebih vitamin C berbanding buah oren

-6 kali ganda lebih tinggi dari bee pollen

-Lebih beta karoten berbanding lobak merah

-Mengandungi lebih 18 asid amino

-terdapat 21 unsur mineral

-Sumber yang kaya dengan Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B6, dan Vitamin E


DELIMA

-mengandungi asid tannin yang amat muajarab untuk hapuskan masalah cacing di kalangan kanak-kanak

-ia juga mengandungi zat besi, kalsium, fosforus, sodium, potasium, magnasium, vitamin A dan vitamin C

-Ia berkesan untuk meredakan cirit-birit yang kronik, termasuk cirit-birit berdarah dan enteritis atau bengkak usus

-Penyakit buasir juga dapat dirawat dengan buah delima ini


GINKGO

-Merawat proses peredaran darah yang terganggu (circulatory disorders) dan menguatkan daya ingatan.

-Merawat penyakit yang berkaitan dengan pengurangan aliran darah ke otak yang biasanya berlaku pada individu yang berumur.

-Memperbaiki peredaran darah dengan membesarkan saluran darah dan mengurangkan kelekitan platlet darah.

-Mempunyai tahap oksidan yang tinggi.

-Memperbaiki sistem aliran darah dan menghalang pembekuan darah.

-Dapat digunakan untuk penyakit yang lebih serius seperti penyumbatan pembuluh darah otak, alzheimers, vertigo dan sindrom raynaud

-Amat digalakkan untuk wanita mengambilnya disebabkan terdapat herba ginkgo biloba yang boleh membantu merangsang daya fikiran, daya ingatan dan tindakbalas.


EKSTRAK PRUNE

-Memulihkan serta meneutralkan kandungan asid dalam darah.

-Meransang kadar metabolisma sel-sel.

-Meningkatkan sistem imunisasi badan.

-Anti penuaan.

-Membantu penjagaan berat badan.

-Melancarkan sistem pencernaan dan penghadaman.

-Membantu membekalkan vitamin dan mineral perlu dalam badan.


SAFFRON

- Mencerdaskan minda

- Membantu membuang angin yang berkumpul

dalam perut

- Menguatkan ingatan dan menghilangkan

keletihan

- Awet Muda dengan kulit cerah dan bersih

- Mengurangkan keletihan.

- Membantu dalam membina antibodi

- Membantu memulih tenaga batin wanita.


SIREH

-menghilangkan jerawat, jeragat dan parut jerawat di muka

-melicin dan menegangkan kulit

-menghilangkan bau badan


GARAM BUKIT

-mengimbangkan tekanan darah

-meleraikan gumpalan sel-sel darah merah

-meningkatkan kandungan oksigen dalam tubuh

-menganjalkan saluran darah kita

-melarutkan sebarang pengumpulan kalsium dalam darah

-membekalkan zat mineral berbentuk ionik yang seimbang

-melaraskan kelancaran sistem saraf

-membantu pembaharuan semula sel-sel

-membantu pergerakan otot-otot usus

-keseimbangan mineral mensinergikan sistem metabolik dengan lebih sempurna

-Menyelesaikan masalah kesihatan yang berpunca dari ketisakseimbangan mineral

-membantu penyerapan vitamin dengan lebih sempurna

-boleh membantu dalam penyembuhan penyakit kulit

-membantu menguatkan tenaga batin


KOLAGEN

- Memelihara kecantikan kulit

- Membantu mempercepatkan penyembuhan luka

- Membantu memulihkan kekenyalan otot.


AROMA CELLULITE CREAM

AROMA CELLULITE CREAM

WM RM20 EM RM22

Aroma Cellulite Cream dicipta khusus untuk kegunaan luar bagi membakar lemak dan menyingkirkan toksin pada badan dengan cepat. Ia bertindak untuk menyingkirkan lemak dan toksin pada badan bagi mendapatkan semula bentuk badan anda.
Diperkaya dengan ekstrak tumbuh-tumbuhan semulajadi seperti Thymus Vulgaris (Thyme) Oil, Capsaicin, Hedera Helix (Ivy) Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil dan Aloe Barbadensis (Aloe Vera).

KELEBIHAN AROMA CELLULITE CREAM
Melancarkan peredaran darah.
Meningkatkan kadar metabolisma.
Membakar lemak
Mengurangkan selulit
Mengurangkan angin dalam badan
Melembabkan kulit.
Menegangkan kulit dan membaikpulih kulit yang rosak.
Menggantikan tisu-tisu yang baru.
Meratakan tona kulit.
Memulihkan rekahan “stretchmark” pada lapisan atas kulit.
Membantu melawaskan pembuangan air kecil dan air besar
Cara penggunaan:
Picit Aroma Cellulite Cream Sebanyak 1cm dan sapu dibahagian perut, belakang peha dan lengan serta urut selama 2 minit. Untuk kesan yang lebih efektif, anda digalakkan memakai pakaianSlimming Lingerie Puteri Alya selepas 5 minit sapuan Aroma Cellulite Cream


KHASIAT YANG TERDAPAT DI DALAM AROMA CELLULITE CREAM

Thymus Vulgaris (Thyme Oil)
-membantu melancarkan peredaran darah
-berfungsi menghilangkan rekahan "strectmark"
-berfungsi sebagai anti selulit

Aloe Barbadensis (Aloe Vera)
-merawat luka sehingga tidak meninggalkan parut
-dapat mengekalkan kelembapan kulit

Capsaicin
- dapat menguruskan badan
- mengurangkan insulin, mengurangkan risiko diabetis

Helix (Ivy) Extract
-membantu penghadaman
-melancarkan sistem pernafasan
-meratakan tona kulit dan dapat menegangkan semula kulit yang telah kendur

Lavandula Angustifolia (Lavendar) Oil
-membuat tubuh lebih rileks.
-membantu menanggal sel-sel kulit mati, menjaga kelembaban, meremajakan lapisan kulit

Thursday, May 13, 2010

ULTRA ENERGY INFRARED SLIMMING LINGERIE

ULTRA ENERGY INFRARED SLIMMING LINGERIE

Ultra Energy Infrared Slimming Lingerie yang berbintik Infra Mrah Jauh (FIR) Bio-Seramik diperbuat daripada 26 jenis bahan semula jadi dengan teknologi yang canggih. Diperbuat daripada fabrik yang terpilih termasuk sutera amat halus dan lembut supaya tidak panas dan menyerap peluh. Potongan jalur tirus pada paha dan berkelium rata membantu menegangkan pinggul dan merampingkan pinggang. Batang kerangka juga dapat membantu menyokong tulang belakang. Untuk mencapai kesan yang lebih efektif, anda dicadangkan minum 8 gelas air setiap hari.

(a) Menampung payudara agar
tidak jatuh.

(b) 3 cangkuk baju dalam yang
berkualiti tinggi mampu
memberikan tahap keanjalan yang diperlukan.

(c)8 batang keluli yang berupaya membentuk semula badan.

(d) Diperbuat dari fabrik nilon dan spandex yang bermutu tinggi mempunyai bintik-bintik FIR.

(e) Menguatkan rahim serta
mengemaskan bahagian perut.

(f)Panjang baju hingga menutup bahagian rahim dan tidak terdapat bonjolan pada bahagian perut dan rahim ketika berdiri dan duduk. Malah ia meratakan bahagian perut dengan kemas.

(g) 2 lapisan kain membantu
memecah lemak pada bahagian belakang badan.

(a) Lebaran pinggang 1 inci bagi
memperkemaskan dan memberikan keselesaan.

(b) Bahagian ini mampu menguatkan rahim dan lapisan FIR membantu memecahkan lemak.

(c)Lubang angin untuk pengaliran udara bagi menghindarkan kesan bau.

(d)Love cup mampu menampung punggung dari jatuh dan membantu mendapatkan kemampatan pada bahagian pinggul.

(e)Bintik FIR membantu memecahkan lemak di bahagian bawah pinggang.

(f)Ketinggian seluar dari atas pinggang mampu menutup bahagian perut supaya rahim tidak kelihatan membulat ketika duduk.

(g)Kedudukan seluar yang panjang pada bahagian peha dapat membantu mengecilkan peha.

NAK TAHU SAIZ ANDA?


Anda cuma perlu mengukur bahagian dada (di bahagian bawah bra) dan punggung. Kemudian rujuk kepada jadual dibawah:-

SIZE
CORSET (WAIST)
GIRDLE (HIPS)
M
24"-30"
33"-39"
L
28"-33"
35"-41"
XL
30"-35"
36"-44"
XXL
33"-38"
38"-47"

KELEBIHAN ULTRA ENERGY INFRARED SLIMMING LINGERIE
 • Meningkatkan kadar metabolisma
 • Membantu peredaran darah yang lebih lancar
 • Menaikkan suhu badan bagi membakar lemak yang berlebihan
 • Penuh keyakinan dan selamat dipakai
 • Menyokong tulang belakang dan mengurangkan kesakitan tulang belakang
 • Mengembalikan tenaga dan kesegaran dengan oksigen dan nutrisi yang mencukupi
 • Melansingkan, membentuk, mengecil dan menaikkan postur badan.
 • Meningkatkan sistem perkumuhan.
 • Melegakan sembelit.

Profil Syarikat

PROFIL SYARIKAT

Q RAZ Herbal Marketing ditubuhkan pada November 2008. Beroperasi di Negeri Melaka, Bandaraya Bersejarah & dimiliki oleh 100% bumiputera. Objektif utama penubuhan syarikat ini adalah untuk membantu golongan wanita agar sentiasa mengamalkan gaya hidup sihat & kelihatan kekal cantik dengan menggunakan produk-produk yang berasaskan herba tradisional.Untuk itu, Q Raz Herbal Marketing telah mengorak langkah dengan mengeluarkan produk-produknya sendiri, yang berkualiti khusus untuk golongan wanita yang berjenama Puteri Alya.

LATAR BELAKANG PENGASAS

Q Raz Herbal Marketing diasaskan oleh Puan Roslina Binti Arifin. Ibu kepada 6 orang cahayamata ini & baru berusia 42 tahun, memiliki pengalaman dalam bidang kecantikan sejak tahun 2002.

Beliau memiliki Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Bahasa & Linguistik dari Universiti Putra Malaysia. Beliau juga mempunyai pengalaman luas dalam bidang perancangan kewangan, insurans & takaful dengan sebuah syarikat insurans terbesar di Malaysia. Beliau telah mengorak langkah dengan membuka sebuah salon kecantikan di Alor Gajah, Melaka yang di beri nama BYLA BEAUTY HOUSE yg menyediakan perkhidmatan sperti facial, spa, sauna dan sebagainya. Setahun kemudian, beliau melebarkan perniagaan dengan membuka butik andaman pengantin.

OBJEKTIF KAMI

 • Membina kesihatan dan kecantikan semulajadi
 • Menyediakan peluang perniagaan yang lebih baik serta lebih mudah.
 • Memenuhi kehendak pengguna Malaysia yang inginkan kesempurnaan dalam kecantikan.
 • Memperjung dan mengangkat martabat industri tempatan yang beretika

VISI KAMI

 • Membina pasaran global.
 • Membina jaringan pengedar / usahawan yang berjaya dalam bidang perniagaan.
 • Menjadi pengeluar dan pengedar produk yang boleh memberikan sumbangan besar terhadap masalah kesihatan dan kecantikan

MISI KAMI

 • Mengahasilkan produk yang berkualiti.
 • Membina pengedar-pengedar yang mempunyai daya kepimpinan yang tinggi dan mampu bersaing di pasaran global.

Iklan di Majalah Harmoni dan Mingguan Wanita


Keratan Akhbar Sinar Harian

Advertorial di Akhbar Sinar Harian (20 Oktober 2009)

Wednesday, May 12, 2010

Aktiviti Syarikat

SESI TEMUBUAL DI KONTI IKIM FM BERSAMA PENGASAS PRODUK PUTERI ALYA

SESI TEMUBUAL DI KARNIVAL JOM HEBOH BATU KAWAN PULAU PINANG BERSAMA PENGASAS PUTERI ALYA

SESI TEMUBUAL DI STUDIO MELAKA FM BERSAMA PENGASAS PRODUK PUTERI ALYA

PROMOSI PRODUK PUTERI ALYA DI KARNIVAL JOM HEBOH MELAKA

Gambar Sekitar Karnival JOM HEBOH MELAKA